Heeft u een oude boerderij of staat u op het punt om een oude boerderij te kopen?

U heeft of krijgt een prachtig stuk historie in bezit. Door de ouderdom kan het zijn dat uw boerderij niet (helemaal) in een perfecte staat verkeert. Mogelijk ontbreken er spouwmuren, wat invloed heeft op de isolatie, of hebben houtwormen de constructies aangetast.

Wij kunnen u helpen bij het renoveren en restaureren van uw boerderij. Onder het renoveren van een oude boerderij verstaan wij het verbeteren van uw boerderij met nieuwe materialen. Het is het gedeeltelijk verbouwen van de woning door verandering aan te brengen of de boerderij te vergroten. Met restauratie brengen wij uw bezit terug naar de originele staat, maar dan wel in een technisch perfecte conditie.

Let wel op met het restaureren van uw oude boerderij. Er moet zorgvuldig afgewogen worden welke bestaande kenmerken intact blijven en waar gerestaureerd dient te worden. Oude boerderijen hebben hun eigen charme, kenmerkende details en stijl, wat niet verloren mag gaan. Er moeten afwegingen gemaakt worden tussen het verbeteren van de kwaliteit van de boerderij en het behoudt van het authentieke karakter. Bij renovatie en restauratie zullen wij altijd de huidige details in ogenschouw nemen, zodat er optisch zo min mogelijk verandert aan uw woning. Alleen het leef- en wooncomfort wordt verhoogd.

20170125_102118